Sport

Handbal la Tiream

Bună ziua Tuturor! Numele meu este Koncz Gábor, sunt fondatorul și antrenorul Școlii de Handbal din Tiream, care a putut lua ființă cu sprijinul Primăriei și al părinților, în martie 2021.

             Cu acesta se împlinește visul meu din anii facultății, că în satul meu natal, voi iniția o formă de educație prin mișcare pentru copii înlocuind efectele tehnicii moderne: telefoane mobile, laptopuri etc..

            Doresc să-i apropii de acest sport să-i îndemn la o atitudine pozitivă față de mișcare.

            La început, întălnirile personale erau îngreunate prin restristricțiile cauzate de pandemie, dar prin luna mai, am putut începe antrenamentele, care au loc odată pe săptămână în timpul școlii, și de 2 ori în timp de vacanță.

             Am început cu puțini copii, dar când s-a aflat vestea cu această inițiativă, vara au venit într-un nr. considerabil, au fost cazuri când am lucrat cu 30 de copii la antrenament. Acum avem 26 de membri în echipă, de diferite vârstă, și sex,  care adoră activitatea.

             Am devenit foarte fericit și motivat, am găsit sponsori foarte repede.

             Când am devenit mai pregătiți, am organizat meciuri de antrenament pe care am considerat un mare success și fericire, că m-am putut mândi cu o echipă care-mi aparține și care aparține la satul meu natal!            

             Am reușit să face rost de tricouri cu ajuorul sponsorilor, câteva mingi, alte ustensile, iar cu ajurorul d-lui primar, Tar Miklós și instituția primăriei am fost dotați cu echipament nou, pe care déjà figurează și logoul official al echipei.

             Odată cu începerea anului școlar, amt trecut iar la antrenamente săptămțnale, însă vremea a devenit nefavorabil, am suspendat antrenamenetele cu speranța reânceperii în primăvara anului 2022.

            Nutresc speranța că și copii aștept cu același entuziasm și nerăbdare reînceperea muncii commune, ca și mine. Mulțumim tuturor pentru sprijinul acordat!

 

Fotbal


La inceputul lui iunie 2021 am inceput antrenamentele de fotbal in curtea scolii, o data pe  saptamana cu copii intre 5 si 14 ani, de obicei cu minim 22 de copii dintre care 18 baietii si 4 fete.

               Scopul principal era miscare in aer liber, activitate in timpul liber, protejarea comunitatii.

               Am jucat meciuri amicale tur-retur impotriva echipei de juniori din Berveni, pregatita de domnul profesor, antrenor Pasca Daniel.

                Din cauza vremii nefavorabile in noiembrie s-a terminat activitatea pana in primavara.


 

Politica de Cookie
  Măreşte text
  Micşorează text
  Alb/Negru
  Contrast ridicat
  Contrast negativ
  Fundal deschis
  Legături evidenţiate
  Font lizibil
  Audio
  Resetare